Minimalismul este noul clasic

Minimalismul este noul clasic

Minimalismul este noul clasic

Minimalismul face parte dintr-un trend mai vast de lifestyle ce se asociază cu metafore actuale cum ar fi puritate, esențial, organic.

Producătorii de corpuri de iluminat interpretează creativ acest concept și vin cu propuneri variate.

Utilitar. Corpul de iluminat este redus la componentele sale esențiale: cablu și bec. Aparent un construct banal, vă va surprinde prin variantele realizate de designeri. Indiferent că vorbim despre lustră sau lampadar, este o soluție versatilă întrucât printr-o simplă schimbare a becurilor, obțineți practic un nou corp de iluminat.
Iată o tendință ce revine în forță în acest sezon. Minimalismul face parte dintr-un trend mai vast de lifestyle ce se asociază cu metafore actuale cum ar fi puritate, esențial, organic.
Geometrie. Elaborând pe marginea temei menționate mai sus, abajurul sau piciorul corpului de iluminat devin pretexte pentru jocul de lumini și proporții datorită structurii metalice. Aceasta creează impresia tridimensională prin formele sale geometrice.

Marmura. Este unul din materialele favorite în lumea designul interior în ultimele sezoane. Se regăsea anterior ca materie primă vedetă în compoziția pieselor de mobilier ( console, măsuțe, biblioteci) dar și a accesoriilor (tăvi, vaze, ceasuri de perete). Acum este posibil să alegeți și corpuri de iluminat cu suport sau abajur din marmură, cu linii pure, caracteristice bine cunoscutului stil scandinav.

Imponderabilitate. Optați pentru lustre și veioze ce conferă senzația de zbor, de plutire. Abajururile suple, create din materiale ușoare- fulgi, polipropilena, policarbonat- vă aduc la propriu cu capul în nori. Formele alese de designeri pentru aceste piese sunt organice, cu linii rotunjite, iar culoarea preferată este albul imaculat.

Metalic. Nu în ultimul rând, între nuanțele metalizate se remarcă alămiul, sau auriu satinat, descendentul arămiului din sezoanele trecute. Aveți de ales între variante de abajururi compacte, ce se fac remarcate prin polisarea și finisajul metalului sau abajururi perforate, în formă de fagure, ce filtrează lumina, creând reflexii plăcute.

Corpurile de iluminat reprezintă o soluție rapidă și de efect pentru a redecora. Nu ezitați să le înlocuiți din când în când fără a va teme de costuri. Oferta disponibilă este vastă și există numeroase variante cu un raport preț-calitate excelent.

De asemenea, nu este necesar sa faceți schimbări radicale, optați pentru o veioză sau o lampa cu picior noi. Este o idee ingenioasă întrucât sunt ușor de mutat dintr-un colț al casei în altul. Alegând piese minimaliste de calitate, cu design clasic nu puteți da greș: sunt versatile și se potrivesc în orice context. (sursa: beaumond.ro)